Снимка pixabayПланираното поетапно спиране на водата за Шумен, Велики Преслав и

...
Снимка pixabayПланираното поетапно спиране на водата за Шумен, Велики Преслав и
Коментари Харесай

Спират водата в Шумен, Велики Преслав и Търговище на 14 януари

Снимка pixabay

Планираното поетапно прекъсване на водата за Шумен, Велики Преслав и Търговище ще е на 14 януари. Това оповестиха за БНР от ВиК сдружението.

Заради осъществяването на ремонтни действия по довеждащия тръбопровод от бент. " Тича " водоподаването ще бъде прекратено в 1 ч. на 14 януари. От водното сдружение прецизираха, че ремонтът ще се извърши единствено при удобни метеорологични условия, които да разрешават на екипите да работят обикновено. За началото на ремонтните действия всички ще бъдат навреме известени.

До тази дата водата ще бъде спирана единствено при положение на огромна повреда, допълват от ВиК-Шумен. За идното прекъсване с писма са известени ръководителят на Асоциацията по ВиК проф. Стефан Желев и кметовете на Шумен, Търговище и Велики Преслав.

Кметът на община Шумен Любомир Христов изясни, че към този момент се е свързал с регионалния шеф, с който ще провеждат в понеделник среща на Асоциацията на ВиК сдруженията: “Ние желаеме да сложим условия, условия към ВиК оператора - през този интервал, през който няма да има вода да бъде обезпечено водозахранване отнякъде или водоноски в кварталите, защото имаме детски градини и лечебни заведения. Предварително да бъде обезпечено всичко това и чак тогава ще се подходи към прекъсване на водата, също по този начин и по кварталите “.

От ВиК сдружението оповестиха, че ще спрат водоподаването единствено на 14 януари.

На въпрос допустимо ли е ремонтите да изискват повече време Любомир Христов изясни: “Най-вероятно ще е допустимо, тъй като би трябвало да се източи цялата система и тогава да стартират да работят. След това би трябвало да се изпълни цялата система, тъй като знаете не е загадка, че загубите по трасето са някъде към 80%, а може и повече “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички пр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР